AC/DC - “Power Up”: Головне не старіти душею і серцем

Якщо у кого і є еліксир молодості, так це у хлопців з AC/DC. Так вони ще й не поскупилися: і самі п'ють, не шкодуючи, і діляться зі слухачами в своєму новому релізі.

Хто б міг подумати, хто би міг передбачити, і хто б міг розраховувати на те, що в 2020 році ми зможемо знову відчути всю суть рок-н-ролу від нового релізу, можливо, кращої рок-групи планети Земля – AC/DC.

Здавалося б, в такому поважному віці, як у самої групи, так і у її учасників, можна було вже давно піти на заслужену “рок-пенсію”, але тільки не у випадку з вічно молодими австралійцями. Вони все ще у відмінній формі і готові підкорювати чергові музичні вершини.

У 2017-му році, після декількох років важкої хвороби, цей світ покинув ритм-гітарист AC/DC Малькольм Янг – один з основоположників і генераторів музичних ідей групи. Ще в 2014-му йому діагностували деменцію, через що Янгу довелося піти з групи. Незважаючи на таку серйозну втрату, в цьому ж році AC/DC записують альбом Rock or Burst, який був створений на основі його напрацювань.

Але це був тільки початок всіх випробувань для колективу. Перед самим виходом альбому Rock or Burst барабанщик групи Філ Радд був звинувачений в організації замаху на вбивство і зберіганні наркотиків, в слідстві чого був поміщений під домашній арешт. А під час туру на підтримку нової платівки група втратила ще й вокаліста з бас-гітаристом. Брайан Джонсон почав різко втрачати слух, а Кліфф Вільямс не захотів продовжувати виступи без своїх звичних партнерів.

В результаті світове турне довелося проводити з запрошеними, але відомими музикантами. Місце вокаліста зайняв Ексл Роуз з Guns N 'Roses, за барабанною установкою розмістився Кріс Слейд, а почесне звання ритм-гітариста отримав племінник Малькома Янга - Стіві Янг. Всі намічені концерти були благополучно відіграні, але ось майбутнє групи було абсолютно незрозумілим.

Незважаючи на всі перипетії, які відбувалися з групою в останні кілька років, AC/DC вдалося зібратися і записати новий, по справжньому рок-н-рольний альбом. Філ Радд вийшов на свободу, Джонсон зміг відновити слух, а Кліфф Вільямс повернувся до своїх бойових товаришів.

Відразу хочеться попередити, що ніяких новаторських рішень на цій платівці ви не почуєте. “Power Up” – це класичний AC/DC, оголений стадіонний рок-н-рол і нічого крім. Та й навіщо експериментувати, якщо ти точно знаєш, що у тебе виходить краще за всіх? Знаєш ту саму “рок-формулу”, яка змушує битися в унісон тисячі сердець під зав'язку забитих стадіонів.

AC/DC - “Power Up”: Головне не старіти душею і серцемОбкладинка альбому Power Up

Що стосується нас, то це очікувано.І як любив говорити мій брат Малькольм на слова інших:«Ваш кожен новий альбом звучить однаково» – «Ну так, це ж та сама група».Коли ми починали, ми не займались винайденням колеса. Це те, що ми робимо найкраще, – ми робимо рок-н-рол.Говорить про новий альбом Ангус Янг

Запис було зроблено на ванкуверській Warehouse Studio, що належить Брайану Адамсу. Продюсером став Брендон О'Брайен, який вже співпрацював з AC/DC. Всі пісні для платівки написані Ангусом і Малькольмом Янгами – ця звична приписка виростає до розміру концепції і потойбічного привіту. Ця фонограма в якомусь сенсі - спадщина, її можна вважати розвитком ідей диска “Black Ice” (2008): на кожному треку “грає” Малькольм, який кілька років тому пішов з групи. Тепер його вже немає в живих, а Ангус досі розбирає архів брата і вже знайшов там багато цікавого матеріалу. В альбомі використані ідеї Малькольма, а робота присвячена пам'яті музиканта.

З вступної частини альбому, “Realize”, ми потрапляємо прямо в той захоплюючий, що рухає тілом ритм, яким славиться група. “Rejection” уповільнює темп і демонструє брудну атмосферу бугі-вугі групи, в той час як “Shot in the Dark” сповнений заразливим чванством і бандитським вокалом. Також є дивно інтроспективний роздум в “Through the Mists of Time”, за яким услід іде гуркітливий блюзовий рокер “Kick You When You're Down”.

AC/DC – Shot In The Dark

“Witch's Spell” повертає нас в ритм памп-енд-темп, а рокер-компаньйон “Whole Lotta Rosie”, “Demon Fire”, підживлюється постійним гуркотом баса Вільямса і заводних барабанів Радда. “Wild Reputation” відчуває себе твердим братом “Stiff Upper Lip”. Група замислюється в “No Man's Land”, в той час як “System's Down”, “Money Shot” і “Code Red” тривають в стилі вінтажних AC/DC.

AC/DC – Demon Fire

“Power Up” звучить так, як виглядає зручна пара джинсів. Ви просто хочете одягнути їх, вимкнути мозок і добре провести час. Кожен трек просочений легко впізнаваним звуковим ДНК AC/DC. Це звук, який неминуче приносить задоволення, і до нього важко причепитися, навіть якщо вони насправді не дають вам нічого нового. Ангус здається голодним, як завжди, а Джонсон все ще у відмінній формі. З 17 альбомами і більш ніж 45-річним досвідом хорошого хард-рок-н-ролу під їх колективними поясами, AC/DC нічого доводити, і цей альбом є таким же присвяченим Малкольму, як і їхнім шанувальникам і самим собі. На “Power Up” є моменти, які повертають нас до їх дебютних записів і змушують нас відчувати, що AC/DC можуть проіснувати ще 20 років. З цієї причини, а також на честь Малькольма і Ангуса, я думаю, що альбом можна було б назвати Forever Young.

Ми можемо сповіщати вас про важливі новини та статті. Зазвичай такі виходять 3-4 рази на тиждень