Шугейз-альбом хардкор-групи? Коли це так добре, це не має значення: Hundredth - RARE (2017)

Hundredth і їх дивовижний альбом "RARE" показує нові смаки і впливи для групи, схоже, в основному пов'язані з такими колективами, як Title Fight, Nothing і Whirr. А також відомі пост-панк і шугейз-групи, такі як Slowdive, Joy Division, My Bloody Valentine, і будь-яку кількість треків з The Cure і The Jesus And Mary Chain.

Hundredth в 2017 зробили заяву про прийняття змін у своєму музичному звучанні через альбом RARE. Відчуваючи, що їх мелодійний хардкор звучить дещо застійно, група звернулася до звуку, що поєднує емо, шугейз і дрім-поп. Це м'яка цукерка? Ні, тому що тут розбитий шар пост-панку і гранжу, щоб показати, що краса не повинна бути м'якою і тихою.

Речі змінюються: це просто спосіб життя, це неминучість, яка абсолютно незворотна, і багатьом важко з нею змиритися, в той час як інші приймають її. Однією з таких областей байдужості для деяких є той факт, що люди (їх симпатії / антипатії, особистості, напрям, мрії і бажання) є центральною силою, що стоїть за цією конкретною точкою. Люди, які виступають в музичних актах, такі ж, як і всі інші, і іноді вибір напрямку, в якому вони беруть участь, змінюється. Останній альбом групи з Південної Кароліни під назвою RARE є яскравим прикладом цього.

Шугейз-альбом хардкор-групи? Коли це так добре, це не має значення: Hundredth - RARE (2017)Обкладинка альбому Hundredth - RARE

До сих пір жанрові теги, які зазвичай асоціювалися з такою групою, як Hundredth, класифікувалися як хардкор, мелодійний хардкор або навіть металкор. Тепер це стало абсолютно іншою історією. У своєму останньому альбомі група істотно змінила своє звучання, більше схиляючись на бік шугейзу та альтернативного року. Це був несподівано новий напрямок, який вже отримав безліч неоднозначних відгуків від фанатів і критиків.

У недавньому інтерв'ю вокаліст Чедвік Джонсон заявив про своє попереднє звучання, що він «просто проковтнув його, тому що це зарплата», на що деякі були відштовхнуті або навіть образилися. Пізніше він пояснив повідомлення, яке він мав намір передати, в якому говорилося:

«... Ми не хотіли повторювати одне і те ж знову і знову... ми виснажили нашу « хардкорну» жилу на Free. Після цього ми відчували себе незадоволеними і загнаними в глухий кут... ». Це почуття, яке, я впевнений, більшість (незалежно від музичного смаку) могло зрозуміти або, по крайній мірі, поспівчувати. Ніхто не хоче повторювати одне й те саме (будь-якого характеру) знову і знову, поки воно не стане настільки застарілим, що ви просто не зможете більше цього терпіти.

Коли Hundredth випустив свій перший сингл "Neurotic", деякі, можливо, навіть припустили, що вони не зовсім залишили свої більш важкі коріння. Пісня все ще була досить швидкою, в ній було досить інтенсивного елемента, і деякі могли повірити в те, що це був лише один з найбільш м'яких треків на альбомі. Це не той випадок. RARE втілює справжнє визначення шугейз, але додає лише найменший дотик різкості, майже хардкорної атмосфери, щоб не межувати занадто близько до «занадто м'якої» частиною шкали. Ідеально синхронізоване приглушення долоні, перехід від більш повільного ритму до прискореного ритму гри на барабанах і навіть дивний крик, який все ще використовується (хоча і в якості бек-вокалу), дає цьому альбому велику перевагу над британськими групами, на яких грунтується такий жанр.

Перша пісня "Vertigo" була ідеальним вибором для відкриття альбому. Все починається повільно і спокійно. Голос Джонсона прекрасно поєднується з гармонійними елементами куплета, який переходить в трохи більш шалену послідовність приспіву. Коли "Suffer" потрапляє у ваші барабанні перетинки, ви стикаєтеся з майже меланхолійним форс-мажором, який захоплює все ваше "я". "Departure"; відповідна назва для фінального треку і одне, що підходить для солодко-гіркого фіналу, повного атмосфери і гідних мрій звуків. Єдине, що викликає побоювання з приводу цього нового набігу, - це те, що вокал занадто сильно перегукується з інструментальною частиною альбому. Але це майже суть жанру шугейз.

В таких піснях, як "Shy Vein" і "Vertigo", ви чуєте наплив гітар і синтезаторів, які нагадують Balance and Composure і Slowdive. Гармонійний, мелодійний і щирий, як те, що можна знайти в аніме нової хвилі Netflix, наприклад, Knights of Sidonia. Мені подобається експериментальна атмосфера RARE, хоча я визнаю, що часом вона повторюється. Проте, він знає, коли потрібно відмовитися від газу, а коли різко збільшити його - "Suffer" і "Neurotic" є яскравими прикладами. Вокал Чедвіка Джонсона може бути просякнутий ревербераціею, але це не применшує його впливу. Стрибайте в "Chandelier" і пливіть в їх звуковий стіні, що нагадує підвал, яка ще більше підкреслює їх хоробрість і непохитність. Hundredth не бояться його міняти, і це приносить свої плоди.

Що група робить тут чудово, так це створює абсолютно нове звучання. Далеко від своїх досить загальних хардкорних коренів, розрізнені, але тонко жорсткі відчуття від RARE сильно відрізняються від своїх сучасників. Зрідка впадаючи в меланхолію, група підтримує темп енергійними ударами барабанів, що підкріплюють енергійні і живі рифи. "Hole", ймовірно, кращий приклад того, наскільки живою і позитивною може стати група, взявши чітко гранжевий стиль, в той час як такі треки, як "White Squall", упиваються розслабленими, мерехтливими гітарними мелодіями. Кожна пісня відчувається особливою, за винятком кілька аморфного ближчого "Departure", якому не вистачає індивідуальності або енергії решти альбому. "Shy Vein" показує шквал електронних ефектів і багатошаровий вокал на позначці 2:30; Безжальний гітарний гудок "Vertigo" просуває трек, відкриваючи альбом; кожні 3 хвилини реверберації цілеспрямовані, динамічні й захоплюючі.

Цей альбом ідеально підходить для нічних поїздок куди завгодно. Він плавний, мелодійний, лихо запам'ятовується, а часом майже ембіентний. Сидите ви біля багаття, лежите в ліжку, розмірковуючи про більш солодкі речі в житті (покладаючись більше на звук, ніж на предмет), або їдете по шосе, прямуючи до безтурботної красі, яку можна знайти тільки десь нагорі, цей альбом примусить вас стукати ногами і наспівувати, скільки душа забажає. Звичайно, Hundredth, можливо, досить далеко відійшли від того, чим вони колись були, але це вже зміна. Таке життя.

Ми можемо сповіщати вас про важливі новини та статті. Зазвичай такі виходять 3-4 рази на тиждень